Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pełna wyrazistych smaków i aromatów, a do tego zdrowa, pożywna i niezwykle smakowita. Danie jest proste w przygotowaniu, więc jest idealnie dla osób pracujących i tych, którzy nie lubią zbyt długo stać przy kuchni, ale lubią jeść wartościowo i smacznie :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7936
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3252
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 604
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7936
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 322
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3252
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 604
Składniki
Cukinię kroimy w krążki, a paprykę w kostkę, dodajemy obraną fasolkę szparagową, a następnie wszystkie warzywa gotujemy na parze (al dente) lub blanszujemy.
Kurczaka kroimy w pasy i obsypujemy je solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką słodką, chili oraz dodajemy 1 łyżeczkę curry. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek, dokładnie nacieramy i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Zamarynowane pasy kurczaka delikatnie podsmażamy, a następnie dodajemy ugotowane na parze warzywa i dodatkową łyżeczkę curry. Wszystko chwilę przesmażamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe danie podajemy z ulubionymi, świeżymi ziołami. Życzę smacznego! :)