Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 170
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 170
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój na nieduże kawałki, posól. Pieczarki potnij na plasterki. Posiekaj cebulę i czosnek. W garnku rozgrzej olej, wrzuć kurczaka i cebulę, smaż przez 4 min, dodaj czosnek i pieczarki, smaż razem 2 minuty, wsyp ryż. Wymieszaj, wlej 800 ml wody i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki. W razie potrzeby dodaj więcej wody. Pod koniec wrzuć szpinak, wymieszaj i podgrzej.