Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój na nieduże kawałki, posól. Pieczarki potnij na plasterki. Posiekaj cebulę i czosnek. W garnku rozgrzej olej, wrzuć kurczaka i cebulę, smaż przez 4 min, dodaj czosnek i pieczarki, smaż razem 2 minuty, wsyp ryż. Wymieszaj, wlej 800 ml wody i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki. W razie potrzeby dodaj więcej wody. Pod koniec wrzuć szpinak, wymieszaj i podgrzej.