Do góry

Dania główne Przepis na:

Pilaw z kurczakiem i pieczarkami

Pilaw z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 431

Dodano:

Odsłon: 816

:)

Składniki

  • Pierś z kurczaka 400 g
  • Pieczarki 350 g
  • Cebula
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej rzepakowy
  • Ryż 200 g
  • Szpinak 50 g
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pilaw z kurczakiem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka pokrój na nieduże kawałki, posól. Pieczarki potnij na plasterki. Posiekaj cebulę i czosnek. W garnku rozgrzej olej, wrzuć kurczaka i cebulę, smaż przez 4 min, dodaj czosnek i pieczarki, smaż razem 2 minuty, wsyp ryż. Wymieszaj, wlej 800 ml wody i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki. W razie potrzeby dodaj więcej wody. Pod koniec wrzuć szpinak, wymieszaj i podgrzej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń