Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, sycące, bardzo aromatyczne danie bezmięsne, które właściwie robi się samo :) Dzięki pieczeniu warzywa oraz pieczarki nabierają niesamowitego aromatu oraz podnoszą walory smakowe całego dania. To potrawa dla amatorów pikantnych smaków oraz dań jednogarnkowych.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 110
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 155
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15404
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 110
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 155
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15404
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Składniki
Warzywa oczyścić. Dynię oraz marchewkę obrać ze skórki. Dynię i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki na ćwiartki, marchew w plasterki. Składniki przełożyć na blaszkę, polać olejem, doprawić solą i rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości ok. 20 minut. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Zarumienić drobno pokrojoną cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy: kurkumę, curry, imbir oraz paprykę. Chwilę przesmażyć. Wyspać ryż i całość wymieszać. Zalać wodą i doprawić solą. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, do czasu aż ryż wchłonie całą wodę. Kiedy ryż będzie miękki dodać pieczone warzywa i pieczarki. Wymieszać i chwilę podgrzać. Ewentualnie doprawić solą. Posypać natką i sezamem.
Rady: Do pilawu można dodać także podsmażoną pierś z kurczaka.