Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, sycące, bardzo aromatyczne danie bezmięsne, które właściwie robi się samo :) Dzięki pieczeniu warzywa oraz pieczarki nabierają niesamowitego aromatu oraz podnoszą walory smakowe całego dania. To potrawa dla amatorów pikantnych smaków oraz dań jednogarnkowych.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34919
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17071
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34919
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17071
Składniki
Warzywa oczyścić. Dynię oraz marchewkę obrać ze skórki. Dynię i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki na ćwiartki, marchew w plasterki. Składniki przełożyć na blaszkę, polać olejem, doprawić solą i rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości ok. 20 minut. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Zarumienić drobno pokrojoną cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy: kurkumę, curry, imbir oraz paprykę. Chwilę przesmażyć. Wyspać ryż i całość wymieszać. Zalać wodą i doprawić solą. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, do czasu aż ryż wchłonie całą wodę. Kiedy ryż będzie miękki dodać pieczone warzywa i pieczarki. Wymieszać i chwilę podgrzać. Ewentualnie doprawić solą. Posypać natką i sezamem.
Rady: Do pilawu można dodać także podsmażoną pierś z kurczaka.