Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda pita kupiona, ale farsz i sos to zrekompensował.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9163
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6533
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9163
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6533
Składniki
Udka z kurczaka zamarynowałem w marynacie prowansalskiej. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C, zapiekałem udka w naczyniu żaroodpornym do czasu, aż skórka intensywnie się zrumieniła. Po wyjęciu i ostudzeniu zdjąłem z udek przypieczoną skórę, a mięso oddzieliłem od kości i poszarpałem na mniejsze kawałki.
Przygotowałem sos jogurtowy – wszystkie składniki dokładnie wymieszałem, sos wstawiłem do lodówki na ok. godzinę. Pity po podgrzaniu przekroiłem tak aby powstały kieszenie. Wypełniłem je sałatą, pokrojonym ogórkiem kiszonym i kawałkami udek i przypieczoną skórką, oraz pokrojoną czerwoną cebulą . Na koniec polałem sosem jogurtowym.