Do góry

Dania główne Przepis na:

Piwny karczek w kapuście

Przepis dnia 2014-12-09
Piwny karczek w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 3915

Dodano:

Odsłon: 18078

Danie w stylu ,,coś z niczego", kawał mięsa, kapusta, piwo i kiszony ogórek to moja propozycja na obiad dla wygłodniałego mężczyzny ... :)))

Składniki

  • 5 plastrów karkówki
  • 2 szklanki jasnego piwa
  • 1/2 główki małej białej kapusty
  • 1/2 passaty pomidorowej z ziołami
  • sól, pieprz, majeranek, odrobina kminku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karczek dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Obsmażamy na oleju z każdej strony na złoty kolor. Kapustę szatkujemy i również podsmażamy na dużym ogniu z dodatkiem kminku.

  2. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy karczek, przykrywamy kapustą, polewamy passatą ziołową i piwem, przyprawiamy solą i pieprzem.

  3. Pieczemy pod przykryciem ok 1 godz w 175*C. Mięso podajemy z ziemniakami lub kaszą i kiszonymi ogórkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Greg36 10 stycznia 2015 Hej marysiaz. Przepis wygląda znakomicie, może dodałbym trochę więcj kapusty ;) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

luna76 09 grudnia 2014 świetny przepis! Zapisuje do książki i oczywiście kciuk w górę :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 09 grudnia 2014 Przepis dobry, z małymi /wg mnie/ poprawkami. Majeranek daje sie na końcu przygotowywania potraw, np,do kapusty lub po podlaniu piwem, gdyż nie tylko szybko traci zapach, ale szybko się przypala, jak każda sucha przyprawa, oprócz kminku!. Obsmażamy tylko posoloną i popieprzona karkóweczkę!! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń