Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w stylu ,,coś z niczego", kawał mięsa, kapusta, piwo i kiszony ogórek to moja propozycja na obiad dla wygłodniałego mężczyzny ... :)))
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2096
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2096
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Karczek dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Obsmażamy na oleju z każdej strony na złoty kolor. Kapustę szatkujemy i również podsmażamy na dużym ogniu z dodatkiem kminku.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy karczek, przykrywamy kapustą, polewamy passatą ziołową i piwem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy pod przykryciem ok 1 godz w 175*C. Mięso podajemy z ziemniakami lub kaszą i kiszonymi ogórkami.