Do góry

Dania główne Przepis na:

Piwny naleśnik z mięsem i warzywami

Piwny naleśnik z mięsem i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 379

Dodano:

Odsłon: 3380

Pyszne zarówno na obiad jak i kolację :)
Reklama
Reklama
Piwny naleśnik z mięsem i warzywami

Przygotowanie

  1. Mleko miksujemy z 2 jajkami, piwem i mąką, smażymy naleśniki

  2. Mięso kroimy w kostkę, zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w panierce. Smażymy

  3. Kapustę szatkujemy, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Mieszamy z posiekaną cebulą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Studzimy.

  4. Ogórki i pomidory kroimy w małą kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem, smarujemy naleśniki. Nakładamy mięso, pomidory, ogórki, dajemy kapustę, przykrywamy naleśnikiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń