Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pomidorami i mozzarellą, z nutą bazylii.
Mąkę wymieszać z drożdżami, ziołami prowansalskimi i około 1/4 łyżeczki soli, dodać wodę oraz olej i wyrobić sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i uformować z nich dwie pizze w dowolnych kształtach.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Na każdej pizzy rozprowadzić po 3 łyżki soku pomidorowego i ułożyć plastry pomidorów oraz mozzarelli i posypać bazylią.
Pizze piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 30 minut.
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 63
Kalarepa z warzywami do słoików zapraszam jak robię ten prosty przepis
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, ziołami prowansalskimi i około 1/4 łyżeczki soli, dodać wodę oraz olej i wyrobić sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i uformować z nich dwie pizze w dowolnych kształtach.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Na każdej pizzy rozprowadzić po 3 łyżki soku pomidorowego i ułożyć plastry pomidorów oraz mozzarelli i posypać bazylią.
Pizze piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 30 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Dania główne
Kotlety jaglane z ciecierzycą i warzywami
Dania główne
Kawałki łopatki wieprzowej duszonej z cebulą
Dania główne
Szare kluski
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Super danie na obiad dla wegetarian.
Odsłon: 32
Kotlety jaglane z ciecierzycą i warzywami
Kotlety jaglane z ciecierzycą i pieczonymi warzywami. To kolejna odsłona lubi...
Odsłon: 61