Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pomidorami i mozzarellą, z nutą bazylii.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 148
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104501
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 335
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9034
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 148
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104501
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 335
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9034
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, ziołami prowansalskimi i około 1/4 łyżeczki soli, dodać wodę oraz olej i wyrobić sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i uformować z nich dwie pizze w dowolnych kształtach.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Na każdej pizzy rozprowadzić po 3 łyżki soku pomidorowego i ułożyć plastry pomidorów oraz mozzarelli i posypać bazylią.
Pizze piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 30 minut.