Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pomidorami i mozzarellą, z nutą bazylii.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13490
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8757
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 643
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8252
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13490
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8757
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 643
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8252
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, ziołami prowansalskimi i około 1/4 łyżeczki soli, dodać wodę oraz olej i wyrobić sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i uformować z nich dwie pizze w dowolnych kształtach.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Na każdej pizzy rozprowadzić po 3 łyżki soku pomidorowego i ułożyć plastry pomidorów oraz mozzarelli i posypać bazylią.
Pizze piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 30 minut.