Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pomidorami i mozzarellą, z nutą bazylii.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, ziołami prowansalskimi i około 1/4 łyżeczki soli, dodać wodę oraz olej i wyrobić sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i uformować z nich dwie pizze w dowolnych kształtach.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Na każdej pizzy rozprowadzić po 3 łyżki soku pomidorowego i ułożyć plastry pomidorów oraz mozzarelli i posypać bazylią.
Pizze piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 30 minut.