Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pomidorami i mozzarellą, z nutą bazylii.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2916
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 612
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 176
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2916
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 612
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 176
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, ziołami prowansalskimi i około 1/4 łyżeczki soli, dodać wodę oraz olej i wyrobić sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i uformować z nich dwie pizze w dowolnych kształtach.
Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry.
Na każdej pizzy rozprowadzić po 3 łyżki soku pomidorowego i ułożyć plastry pomidorów oraz mozzarelli i posypać bazylią.
Pizze piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 30 minut.