Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
Przygotowac sos z podanych składników. Przygotowac ciasto: drożdże rozczynic z cukrem i 100 ml ciepłej wody i odstawic do wyrośnięcia. Wyrobic w misce ciasto z mąki, soli, wyrośniętych drożdży i resztą ciepłej wody i olejem. Przykryc ściereczką i odstawic do wyrośnięcia. Wyłożyc ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarowac przecierem pomidorowym, ułożyc dodatki, posypac przyprawami i przykryc startym żółtym serem. Piec w piekarniku ok. 0,5 godziny. Pokroic na porcje, podawac gorące z sosem do indywidualnego użytku. Smacznego.