Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Przygotowac sos z podanych składników. Przygotowac ciasto: drożdże rozczynic z cukrem i 100 ml ciepłej wody i odstawic do wyrośnięcia. Wyrobic w misce ciasto z mąki, soli, wyrośniętych drożdży i resztą ciepłej wody i olejem. Przykryc ściereczką i odstawic do wyrośnięcia. Wyłożyc ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarowac przecierem pomidorowym, ułożyc dodatki, posypac przyprawami i przykryc startym żółtym serem. Piec w piekarniku ok. 0,5 godziny. Pokroic na porcje, podawac gorące z sosem do indywidualnego użytku. Smacznego.