Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie każda pizza jest wyśmienita, ale ta robiona własnoręcznie w domu jest najlepsza. :) Poniżej przepis na ciasto do pizzy.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1301
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458056
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1556
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2324
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1301
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458056
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1556
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2324
Składniki
Mąkę przesiać do miski.
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie z dodatkiem cukru. Poczekać ok 15 minut, aż rozczyn zacznie pracować. Poznamy to po tym, że w rozczynie zaczną pojawiać się bąbelki. Ważne, żeby przygotować ciasto drożdżowe w ciepłym miejscu bez przeciągów. W przeciwnym razie ciasto może nam nie wyrosnąć.
W mące zrobić wgłębienie. Dodać rozczyn oraz łyżeczkę soli. Wyrabiać ciasto, aż powstanie gładka jednolita, zwarta kulka. Gdy uda się to uzyskać, dodać oliwę i dalej wyrabiać. Ciasto zostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem na ok 2 godzin.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na płasko, najlepiej na wielkość blachy. Dodać ulubione składniki. Piec w temperaturze 220 stopni C przez 10 minut na góra-dół. A przez kolejne 5 minut na sam dół.
Smacznego! :)