Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za dużo nie ma co pisać bo pizza to pizza:) pyszna i w mgnieniu oka znika z talerza.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Ciasto: Do miski kruszyny drożdże, dodajemy łyżkę cukru i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Zalewamy połowa wody i odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy mąkę, resztę wody, szczyptę soli i oliwę. Wszystkie składniki mieszamy i zagniataniu ciasto do momentu aż będzie elastyczne i gładkie. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. godzine (w międzyczasie szykujemy dodatki). Po tym czasie ciasto wyjmujemy z miski i dzielimy na dwie części. Z kawałka ciasta formujemy okrągły placek.
Na przygotowane ciasto dodajemy dodatki. Sos pomidorowy delikatnie posypujemy oregano, na to ser, salami, pieczarki, pomidor, cebula i na końcu sos BBQ. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 230 stopni na ok. 15-20 min. Smacznego