Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszelakie modyfikacje mile widziane. Nie jest to przecież receptura na Wasz idealny smak. Każdy je, to co lubi. Zostało nam mnóstwo produktów, które staramy się przeistaczać w nowe, zaskakujące danie.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 85
Dziś do pracy.
Odsłon: 111
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 117
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 85
Dziś do pracy.
Odsłon: 111
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 117
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Składniki
Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu. W tym czasie ketchup mieszamy z oliwą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Ogórki, pieczarki, pomidory i ziemniaki kroimy na plasterki. Paprykę na paski. Cebulę kroimy w piórka. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, układamy w blasze do pieczenia lub jak u nas na kamieniu do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy sosem, kładziemy w dowolny sposób składniki, na nie wrzucamy kawałki mięsa mielonego doprawianego solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C i pieczemy 25 min, następnie posypujemy serem i zapiekamy jeszcze 10 min.