Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, pyszna
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1864
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8413
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 791
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254203
Polecam.
Odsłon: 1518
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1864
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8413
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 791
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254203
Polecam.
Odsłon: 1518
Składniki
CIASTO: pół szkl. mleka rozpuścić z drożdżami i cukrem poczekać aż zaczyn urośnie 10-15 minut. następnie make, sól żółtko, mleko ciepłe zaczyn wyrobić ma odchodzić od ręki, dać olej wyrobić żeby ciasto zjadło olej, rzucić kilka (4 razy) ciastem o dno miski i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu ok 30-40 minut. Następnie wyłożyć na blachę wysmarowana tłuszczem.
Pieczarki obrać pokroić lub zetrzeć podsmażyć dać pokrojoną w kostkę cebulę i poczekać aż się przyrumieni posolić i popieprzyć do smaku.
Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, położyć pieczarki z cebulka, posypać startym serem żółtym startym, położyć na to pokrojoną paprykę i oliwki w plasterki. Przyprawić pieprzem majerankiem oregano o papryka słodką.
piec w nagrzanym piekarniku na termoobiegu w 210 stopniach 15 minut.
SMACZNEGO!!!!