Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka i puszysta, rozpływająca się w ustach! W sam raz dla miłośników tego dania
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Do miseczki wrzucamy pokruszone drożdże, wlewamy olej, ciepłą wodę i wsypujemy odrobinę mąki. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut, aby drożdże ruszyły.
W osobnej misce mieszamy mąkę z solą i cukrem. Gdy drożdże wyrosną, przelewamy je do miski z suchymi składnikami i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy je w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Smarujemy spód pizzy przecierem pomidorowym i rozkładamy ulubione składniki (u mnie był to ser, szynka pieczarki, cebula i kukurydza). Wierzch pizzy posypujemy ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut.