Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne danie obiadowe. Można wykorzystać wszystko co jest w lodówce. Ja wykorzystałam mięso z kurczaka, którego część przeznaczyłam do sałatki gyros. Przepis na spód do pizzy: „Pizza – ciasto super cienkie”.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
1. Przygotowuję spód do pizzy.
2. Pieczarki kroję w plastry i podsmażam na maśle, obsypując solą i pieprzem. 3. Polędwiczki z kurczaka kroję, obsypuję przyprawą gyros i dodaję łyżkę oleju. Smażę na patelni.
4. Spód do pizzy niepieczony smaruję koncentratem pomidorowym
5. Ser mozarella z bloku ścieram na tarce i ok. ¾ sypię na spód. Posypuje suszonymi ziołami (oregano, bazylia, cząber, czosnek).
6. Kawałki kurczaka kroję drobno i rozsypuję na ser. 7. Upieczone pieczarki , pomidory, pokrojone oliwki rozrzucam na wierzch. 8. Posypuję resztą sera.
9. Piekarnik nagrzewam do 200 st. C (termoobieg), wkładam pizzę za pomocą łopaty
10. Piekę ok. 15 min.