Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na cieńkim cieście i podana z sałatką jest o wiele smaczniejsza, zdrowsza i strawnijesza aniżeli gruba pełna kalorii "Zpachajkiszka" .. Pizza bowiem to dzieło sztuki kulinarnej :)
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 215
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 218
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 522
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 143
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 215
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 218
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 522
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 143
Składniki
Drożdże rozrabiamy w ciepłej wodzie (może być z odrobiną cukru ) , po czym dodajemy mąki .. Wymieszać należy razem i wyrobić ciasto aż zacznie się odrywac od ręki i będzie dość miękkie ale nie lejące się przez palce ... Potem rozwałkowujemy ciasto bardzo cieńko , kładziemy na blachę uprzednio wysmarowaną oliwą lub marmurowy kamień do pieczenia pizzy .. nakładamu składniki ulubione typu (szynka, szpinak pomidory etc..i rozkładamy poytarty ser ... Wkładamy do bardzo gorącego piekarnia (minimum 200 stopni) .. Pieczemy około 15 / 20 minut :) pizzę podajemy z sałatką pełną witamin z kapusty l octu jałbłkowego, kolorowych marchewek i czosnku