Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na cieńkim cieście i podana z sałatką jest o wiele smaczniejsza, zdrowsza i strawnijesza aniżeli gruba pełna kalorii "Zpachajkiszka" .. Pizza bowiem to dzieło sztuki kulinarnej :)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 245
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 702
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 245
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 702
Składniki
Drożdże rozrabiamy w ciepłej wodzie (może być z odrobiną cukru ) , po czym dodajemy mąki .. Wymieszać należy razem i wyrobić ciasto aż zacznie się odrywac od ręki i będzie dość miękkie ale nie lejące się przez palce ... Potem rozwałkowujemy ciasto bardzo cieńko , kładziemy na blachę uprzednio wysmarowaną oliwą lub marmurowy kamień do pieczenia pizzy .. nakładamu składniki ulubione typu (szynka, szpinak pomidory etc..i rozkładamy poytarty ser ... Wkładamy do bardzo gorącego piekarnia (minimum 200 stopni) .. Pieczemy około 15 / 20 minut :) pizzę podajemy z sałatką pełną witamin z kapusty l octu jałbłkowego, kolorowych marchewek i czosnku