Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pachnące oregano, a na wierzchu, oprócz sera, wszystko, co uznamy za "się nadające".
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 57
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 94
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 122
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 98
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 57
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 94
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 122
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 98
Składniki
Z drożdży, 1/4 mąki, ciepłej wody i 1/2 łyżeczki cukru zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego rozczynu, mąki, oregano i oliwy wyrobić gładkie, lśniące ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto sobie odpoczywa, pokroić pomidor w półplasterki, paprykę w paski, cebulkę w półplasterki, szynkę w paski, ser zetrzeć na grubym tarku.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć do formy - dłonie można posmarować oliwą. Ułożyć składniki, zetrzeć na nie ser. Można między ciastem a składnikami rozsmarować sos pomidorowy (ja często używam pomidorowo-paprykowo-cebulowego).
Piec w piekarniku ok. 25 minut, 170 stopni, termoobieg.
Oczywiście ilość składników na wierzchu dowolna, według smaku i uznania.
Smacznego.