Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pachnące oregano, a na wierzchu, oprócz sera, wszystko, co uznamy za "się nadające".
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Składniki
Z drożdży, 1/4 mąki, ciepłej wody i 1/2 łyżeczki cukru zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego rozczynu, mąki, oregano i oliwy wyrobić gładkie, lśniące ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto sobie odpoczywa, pokroić pomidor w półplasterki, paprykę w paski, cebulkę w półplasterki, szynkę w paski, ser zetrzeć na grubym tarku.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć do formy - dłonie można posmarować oliwą. Ułożyć składniki, zetrzeć na nie ser. Można między ciastem a składnikami rozsmarować sos pomidorowy (ja często używam pomidorowo-paprykowo-cebulowego).
Piec w piekarniku ok. 25 minut, 170 stopni, termoobieg.
Oczywiście ilość składników na wierzchu dowolna, według smaku i uznania.
Smacznego.