Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza na cieście francuskim

Pizza na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 71

Dodano:

Odsłon: 177

Gdyby tylko wiedzieli… wysmarowałem ciasto francuskie gdyby tylko wiedzieli… starannie na prostokącie ułożyłem gdyby tylko wiedzieli… trzykroć pizzą nazwałem gdyby tylko wiedzieli… Zapewne by spróbowali Przepis powtórzyć
Reklama
Reklama
Pizza na cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Bierzemy się za wyrabianie ciasta. Stop, tym razem sięgamy po gotowe ciasto francuskie, wystarczy rozwinąć i już jest gotowe :D. Dobywamy ketchup, wyciskając „sos” wprost na ciasto w ilości przedstawionej na filmie, nie za dużo nie za mało. Rozsmarowujemy na prostokącie pozostawiając brzegi jak w tradycyjnej pizzy. Układamy pokrojonego wcześniej w plastry camemberta, przekładając drobną kostką z papryki czerwonej. Następnie na pizzy lądują krążki z czerwonej cebuli. Szybkie doprawienie mieszaniną przypraw: cząber, papryka słodka, lubczyk oraz świeżo mielonym pieprzem. Mijają kolejne sekundy, bierzemy plastry sera żółtego układamy przykrywając całą kompozycję. Tak przygotowaną potrawą z ciasta francuskiego wrzucamy do piekarnika na około 15-20 min, monitorując stan zwęglenia brzegów. Pizze możecie spożywać na ciepło lub na zimno. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń