Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic, niby pizza, ale nie byle jaka pizza, bo po pierwsze na mega chrupiącym cieście na bazie mąki typu 00 i semoliny, a po drugie z ulubionymi kurkami, pomidorkami, burratą i mozarellą. Musicie spróbować tego ciasta i się w nim zakochacie, bo jest delikatne i przepyszne. Przepis jest na 3 pizze na cienkim spodzie o średnicy ok. 30 cm, potrzebujecie mniej, to zróbcie z połowy lub z 1/3 przepisu.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24870
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6008
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 253
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24870
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6008
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 253
Składniki
Przygotowanie sosu: Passatę wlać do rondla, dodać oliwę z oliwek, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Mieszać do zagotowania i odstawić.
Przygotowanie ciasta: Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem. Dokładnie wymieszać. Mąki wsypać do miski, dodać sól, oliwę i wodę z drożdżami. Wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski, podzielić na 3 kawałki. Po kolei każdy cienko rozwałkować. Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Ciasto przełożyć na formę do pizzy lub dowolnej innej, posmarować sosem pomidorowym, ułożyć ulubione dodatki, włożyć do piekarnika na ok. 8-10 minut. Polecam, bo naprawdę warto. SMACZNEGO!!!