Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic, niby pizza, ale nie byle jaka pizza, bo po pierwsze na mega chrupiącym cieście na bazie mąki typu 00 i semoliny, a po drugie z ulubionymi kurkami, pomidorkami, burratą i mozarellą. Musicie spróbować tego ciasta i się w nim zakochacie, bo jest delikatne i przepyszne. Przepis jest na 3 pizze na cienkim spodzie o średnicy ok. 30 cm, potrzebujecie mniej, to zróbcie z połowy lub z 1/3 przepisu.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1962
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2541
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 477
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52610
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 573
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1962
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2541
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 477
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52610
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 573
Składniki
Przygotowanie sosu: Passatę wlać do rondla, dodać oliwę z oliwek, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Mieszać do zagotowania i odstawić.
Przygotowanie ciasta: Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem. Dokładnie wymieszać. Mąki wsypać do miski, dodać sól, oliwę i wodę z drożdżami. Wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski, podzielić na 3 kawałki. Po kolei każdy cienko rozwałkować. Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Ciasto przełożyć na formę do pizzy lub dowolnej innej, posmarować sosem pomidorowym, ułożyć ulubione dodatki, włożyć do piekarnika na ok. 8-10 minut. Polecam, bo naprawdę warto. SMACZNEGO!!!