Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Utarło się, że pizza jest na cieście drożdżowym. Ale ja dziś zrobiłam pizzę na cieście francuskim. Jest to taka moja wariacja pizzy ale smaczna wariacja. Jak widać nie zawsze smacznie musi być tradycyjnie. A do pizzy użyłam prażonej cebulki i czarnego sezamu
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5664
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5664
Składniki
Ciasto rozwałkować na koło i wyłożyć nim blachę do tart ( u mnie o średnicy 29 cm mierząc górną krawędź ) wysmarowaną margaryną i wysypaną mąką. Wystające części zawinąć do środka i docisnąć np. widelcem. Na cieście rozsypać pokrojoną w paseczki szynkę, kurki, pokrojoną w paseczki papryczkę chili, cebulkę i sezam a na koniec zetrzeć ser na tarce i posypać natką pietruszki i przyprawami. Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 25 - 30 minut w zależności od piekarnika. Podawać na gorąco.