Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Utarło się, że pizza jest na cieście drożdżowym. Ale ja dziś zrobiłam pizzę na cieście francuskim. Jest to taka moja wariacja pizzy ale smaczna wariacja. Jak widać nie zawsze smacznie musi być tradycyjnie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16244
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4984
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16244
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4984
Składniki
Ciasto rozwałkować na koło i wyłożyć nim blachę do tart ( u mnie o średnicy 29 cm mierząc górną krawędź ) wysmarowaną margaryną i wysypaną mąką. Wystające części zawinąć do środka i docisnąć np. widelcem. Na cieście rozsypać pokrojoną w paseczki szynkę, kurki, pokrojoną w paseczki papryczkę chili, cebulkę i sezam a na koniec zetrzeć ser na tarce i posypać natką pietruszki i przyprawami. Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 25 - 30 minut w zależności od piekarnika. Podawać na gorąco.