Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasyczne ale pysznie będzie dodać pieczoną dynię, fetę, karczochy i to co w pizzy lubicie najbardziej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18491
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18491
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać sól i kaszkę, gotować ciągle mieszając trzepaczką. Po kilku minutach gotowania kaszka będzie bardzo gęsta i wtedy dodać parmezan i szybko wymieszać trzepaczką z gorącą masą. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc okrąg tak jak z ciasta. Pozostawić do wystygnięcia. Po wystygnieciu "ciasto" staje się twade i można go będzie pokroić.
Przygotować sos z podanych składników i rołożyć na "placku"
Następnie położyć pokrojoną szybkę i kulki mozzarelli
Piec w piekarniku nastawionym na 200 st. C przez 20-30 minut. Wyjąć i posypać rukolą.