Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonala, bezglutenowa pizza, nadziana figami, kozim serem i czerwona cebula duszona w occie balsamicznym.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424798
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424798
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4736
Składniki
Komose ryzowa najlepiej przygotowac poprzedniego dnia, gdyz musi sie wymoczyc kilka godzin. Nalezy ja najpierw wyplukac w sicie o drobnych oczkach, nastepnie zalac woda tak, aby ja pokrywala jeszcze ok 2-3 cm i odstawic na ok. 8 gdzin. Nastepnie znowu dobrze oplukac pod biezaca woda, przelozyc do miksera, dodac 120 ml wody, sól i ew. granulowany czosnek wedlug uznania. Miksowac tak dlugo, az utworzy sie gladkie, biale ciasto. Ciasto podzielic na dwie czesci, pierwsza porcje rozlozyc na podgrzanej blasze do pieczenia, wylozonej papierem i posmarowana olejem ( bardzo wazne, gdyz ciasto po upieczeniu moze przyklejac sie do papieru!) Piec w temp. 220° C ok. 15 minut, w tym czasie przygotowac skladniki do nadzienia. Figi i ser pokroic w plastry, cebule przekroic na pól i kazda polówke pokroic równiez w plastry. Cebule smazyc na oleju kokosowym, nastepnie dodac ocet balsamiczny, miód, sól i wszystko zagotowac. Na pierwszy upieczony spód wylozyc najpierw polowe cebuli, nastepnie ser i figi i piec ok. 5-10 minut, az ser zacznie topniec.
W ten sam sposób wykonac druga pizze.