Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna pizza inna niż zazwyczaj, bo ciasto robione na zakwasie żytnim. Pizza będzie bardzo chrupiąca, nawet lepsza od tej na samych drożdżach :-) zróbcie, żeby się przekonać, która pizza Wam bardziej smakuje :-) Poniżej przepis na 2 pizze ok. 30 cm na cienkim cieście.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. Do miski wsypać mąkę, sól, oliwę, płynne drożdże, zakwas, na koniec wlewać wodę i wyrabiać ciasto ok. 10 minut. Miskę przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia na ponad godzinę. Potem ciasto podzielić na połowę i każdą rozwałkować na koło o średnicy ok. 30 cm. Posmarować sosem lub ketchupem i położyć ulubione dodatki. Piekarnik nagrzać do 230 stopni termoobieg. Pizzę piec ok. 10 minut. SMACZNEGO!!!