Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna pizza inna niż zazwyczaj, bo ciasto robione na zakwasie żytnim. Pizza będzie bardzo chrupiąca, nawet lepsza od tej na samych drożdżach :-) zróbcie, żeby się przekonać, która pizza Wam bardziej smakuje :-) Poniżej przepis na 2 pizze ok. 30 cm na cienkim cieście.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1039
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5603
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8728
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18009
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1039
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5603
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8728
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18009
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. Do miski wsypać mąkę, sól, oliwę, płynne drożdże, zakwas, na koniec wlewać wodę i wyrabiać ciasto ok. 10 minut. Miskę przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia na ponad godzinę. Potem ciasto podzielić na połowę i każdą rozwałkować na koło o średnicy ok. 30 cm. Posmarować sosem lub ketchupem i położyć ulubione dodatki. Piekarnik nagrzać do 230 stopni termoobieg. Pizzę piec ok. 10 minut. SMACZNEGO!!!