Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pizzy zbudowane zostało imperium rzymskie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
drożdże rozmieszać w wodzie (ciepłej) z dodatkiem cukru i łyżki maki - zostawić na 15 minut żeby zaczęło rosnąć
na stolnicy rozsypać mąkę z solą i oliwą i wymieszać z wyrośniętymi drożdżami - wszystko dokładnie zagnieść dodając powoli resztę wody
gotowe ciasto odstawić na 10 minut
ciasto rozwałkować na cienki placek ok 0,5 cm grubości
na cieście rozprowadzić cienką warstwę ketchupu
całość posypać startym serem żółtym i na górze ułożyć plasterki salami
wszystko posypać bazylią i oregano
piec w piekarniku w temperaturze 200''C przez ok 30 minut (+/- 10 minut w zależności od piekarnika)
SMACZNEGO