Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pięcioma gatunkami sera. Proporcje na prostokątną blachę o wymiarach około 22x30 cm.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 32
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 77
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 32
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 77
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, 1/2 łyżeczki soli oraz ziołami prowansalskimi, następnie dodać wodę oraz olej i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Wyrobione ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Sery pokroić na kawałki.
Wyrośniętym ciastem wyłożyć dno natłuszczonej olejem blachy do pieczenia i odstawić w ciepłe miejsce do lekkiego wyrośnięcia.
Na wyrośniętym cieście rozprowadzić sok pomidorowy i rozłożyć kawałki serów.
Pizzę piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.