Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pięcioma gatunkami sera. Proporcje na prostokątną blachę o wymiarach około 22x30 cm.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35789
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1231
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6085
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35789
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1231
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6085
        
        
                Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, 1/2 łyżeczki soli oraz ziołami prowansalskimi, następnie dodać wodę oraz olej i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Wyrobione ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Sery pokroić na kawałki.
Wyrośniętym ciastem wyłożyć dno natłuszczonej olejem blachy do pieczenia i odstawić w ciepłe miejsce do lekkiego wyrośnięcia.
Na wyrośniętym cieście rozprowadzić sok pomidorowy i rozłożyć kawałki serów.
Pizzę piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.