Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z pięcioma gatunkami sera. Proporcje na prostokątną blachę o wymiarach około 22x30 cm.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, 1/2 łyżeczki soli oraz ziołami prowansalskimi, następnie dodać wodę oraz olej i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, sprężyste ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Wyrobione ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Sery pokroić na kawałki.
Wyrośniętym ciastem wyłożyć dno natłuszczonej olejem blachy do pieczenia i odstawić w ciepłe miejsce do lekkiego wyrośnięcia.
Na wyrośniętym cieście rozprowadzić sok pomidorowy i rozłożyć kawałki serów.
Pizzę piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.