Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa najlepsza a zwłaszcza z kurkami.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
Składniki
Wykonanie pizzy: Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie( może być pół na pół z mlekiem). Mąkę zmieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić dokładnie przez 10 minut. Następnie wlać oliwę i jeszcze przez chwilę wyrobić. Przykryć ścierką, i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto podwoiło objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować na wielkość formy posypanej mąką.Posmarować ketchupem, rozłożyć podsmażone na maśle kurki, wędlinę, kukurydzę i pokrojone kulki mozzarelli. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem np. parmezanem.