Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa najlepsza a zwłaszcza z kurkami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Składniki
Wykonanie pizzy: Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie( może być pół na pół z mlekiem). Mąkę zmieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić dokładnie przez 10 minut. Następnie wlać oliwę i jeszcze przez chwilę wyrobić. Przykryć ścierką, i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto podwoiło objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować na wielkość formy posypanej mąką.Posmarować ketchupem, rozłożyć podsmażone na maśle kurki, wędlinę, kukurydzę i pokrojone kulki mozzarelli. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem np. parmezanem.