Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa najlepsza a zwłaszcza z kurkami.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 423
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 423
Składniki
Wykonanie pizzy: Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie( może być pół na pół z mlekiem). Mąkę zmieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić dokładnie przez 10 minut. Następnie wlać oliwę i jeszcze przez chwilę wyrobić. Przykryć ścierką, i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto podwoiło objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować na wielkość formy posypanej mąką.Posmarować ketchupem, rozłożyć podsmażone na maśle kurki, wędlinę, kukurydzę i pokrojone kulki mozzarelli. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem np. parmezanem.