Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa najlepsza a zwłaszcza z kurkami.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7025
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6082
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1779
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7025
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6082
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1779
Składniki
Wykonanie pizzy: Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie( może być pół na pół z mlekiem). Mąkę zmieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić dokładnie przez 10 minut. Następnie wlać oliwę i jeszcze przez chwilę wyrobić. Przykryć ścierką, i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto podwoiło objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować na wielkość formy posypanej mąką.Posmarować ketchupem, rozłożyć podsmażone na maśle kurki, wędlinę, kukurydzę i pokrojone kulki mozzarelli. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem np. parmezanem.