Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa najlepsza a zwłaszcza z kurkami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10634
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13014
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10634
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13014
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4766
Składniki
Wykonanie pizzy: Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie( może być pół na pół z mlekiem). Mąkę zmieszać z solą, dodać drożdże i wyrobić dokładnie przez 10 minut. Następnie wlać oliwę i jeszcze przez chwilę wyrobić. Przykryć ścierką, i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto podwoiło objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować na wielkość formy posypanej mąką.Posmarować ketchupem, rozłożyć podsmażone na maśle kurki, wędlinę, kukurydzę i pokrojone kulki mozzarelli. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem np. parmezanem.