Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na pizzę z dodatkiem musu z dyni jest delikatne i ma bardzo ładny kolor. Świeża bazylia i resztę dodatków to rewelacja.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 497
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 835
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 497
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 835
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę. 10 dag dyni wsypać do garnka, wlać odrobinę wody, gotować do miękkości, zmiksować, ostudzić. Na rozgrzanej łyżce oliwy poddusić posiekany por, wsypać pokrojoną w kostkę pozostałą dynię i pieczarki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser salami pokroić w kostkę. Kiełbasę i boczek pokroić w plasterki. Drożdże wymieszać z cukrem, ciepłym mlekiem i wodą. Wsypać 1,5 szkl mąki, zrobić rozczyn, przykryć ściereczką i położyć w ciepłym miejscu na 10-15 minut.
Następnie dodać pozostałą mąkę, mus z dyni, posiekaną bazylię, sól i oliwę.
Wyrobić, uformować pizzę, ułożyć na blaszce, przykryć i odłożyć na 20 minut.
Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem z ziołami, posypać odrobiną żółtego sera. Wyłożyć farsz dyni i pieczarek, ser salami, wędlinę.
Po wierzchu posypać pozostałym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.