Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca jesienna pizza z aromatycznymi leśnymi grzybami, czosnkiem i świeżą natką pietruszki.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 525
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 525
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas dzielimy je na dwie części i każdą wałkujemy na placek.
Grzyby podsmażamy na łyżce oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.
Ząbek czosnku siekamy i dodajemy do niego natkę pietruszki i 2 łyżki oleju. Mieszamy.
Na rozwałkowane obydwa ciasta nakładamy po równo sos pomidorowy. Na sos tarty żółty ser.
Na żółtym serze układamy podsmażone leśne grzyby. Całość polewamy sosem pietruszkowo-czosnkowym.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210'C przez około 12 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))