Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca jesienna pizza z aromatycznymi leśnymi grzybami, czosnkiem i świeżą natką pietruszki.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67868
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1933
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67868
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1933
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas dzielimy je na dwie części i każdą wałkujemy na placek.
Grzyby podsmażamy na łyżce oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.
Ząbek czosnku siekamy i dodajemy do niego natkę pietruszki i 2 łyżki oleju. Mieszamy.
Na rozwałkowane obydwa ciasta nakładamy po równo sos pomidorowy. Na sos tarty żółty ser.
Na żółtym serze układamy podsmażone leśne grzyby. Całość polewamy sosem pietruszkowo-czosnkowym.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210'C przez około 12 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))