Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca jesienna pizza z aromatycznymi leśnymi grzybami, czosnkiem i świeżą natką pietruszki.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11538
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11538
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas dzielimy je na dwie części i każdą wałkujemy na placek.
Grzyby podsmażamy na łyżce oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.
Ząbek czosnku siekamy i dodajemy do niego natkę pietruszki i 2 łyżki oleju. Mieszamy.
Na rozwałkowane obydwa ciasta nakładamy po równo sos pomidorowy. Na sos tarty żółty ser.
Na żółtym serze układamy podsmażone leśne grzyby. Całość polewamy sosem pietruszkowo-czosnkowym.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210'C przez około 12 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))