Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca jesienna pizza z aromatycznymi leśnymi grzybami, czosnkiem i świeżą natką pietruszki.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 481
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 481
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas dzielimy je na dwie części i każdą wałkujemy na placek.
Grzyby podsmażamy na łyżce oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.
Ząbek czosnku siekamy i dodajemy do niego natkę pietruszki i 2 łyżki oleju. Mieszamy.
Na rozwałkowane obydwa ciasta nakładamy po równo sos pomidorowy. Na sos tarty żółty ser.
Na żółtym serze układamy podsmażone leśne grzyby. Całość polewamy sosem pietruszkowo-czosnkowym.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210'C przez około 12 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))