Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, dobrze czytacie. Ale wiecie jak to smakuje?!? Mega! Wpadajcie na przepis ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102936
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2000
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5860
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5857
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102936
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2000
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5860
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5857
Składniki
Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy drożdże, cukier, szczyptę soli. Dodajemy oliwę, stopniowo dodajemy ciepłą wodę (sami będziecie wiedzieć kiedy przestać). Ciasto wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy w okrąg lub jak wolicie przekładamy do wysmarowanej oliwą, prostokątnej formy. Smarujemy passatą pomidorową z dodatkiem czosnku i kminku. Kapustę szatkujemy. Do rozgrzanego rondla wrzucamy pokrojony boczek, wytapiamy tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulę, którą szklimy. Dodajemy kapustę, lekko podlewamy wodą, dusimy pod przykryciem do jej miękkości. Pod koniec mieszamy z mąką, chwilę smażymy, łączymy z posiekanym koperkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną kapustę wykładamy na ciasto, układamy wędlinę (u mnie kiełbasa żywiecka). Całość zapiekamy 20 minut w temp. 180°C. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy pizzę żółtym serem.