Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pizza z kurczakiem doprawionym przyprawą gyros. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym. Polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 718
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 126
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 75
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 718
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 126
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 75
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto; Ciepłą wodę wlewamy do miski. Wsypujemy drożdże, sól, cukier, otręby i bazylię. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy rozczyn i zagniatamy ciasto. Na koniec wlewamy olej i zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut.
Kurczak; Piersi z kurczaka posypujemy przyprawą gyros i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Następnie podsmażamy na oleju około 5 min, od czasu do czasu mieszając.
Dodatki; Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ciasto wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Smarujemy koncentratem. Wykładamy kurczaka i cebulę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy pizzę. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego ;)