Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na grubszym puszystym cieście drożdżowym z farszem z mięsa mielonego z sosem pomidorowym a'la bolognese.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Przygotowanie pizzy rozpoczęłam od zrobienia sosu mięsnego. Cebule obrałam i pokroiłam w kostkę. Zeszkliłam ją na oleju i dodałam zmielone mięso. Smażyłam razem, aż mięso straciło różowy kolor i się zarumieniło. Mieszałam przy tym od czasu do czasu. Następnie dodałam do mięsa czosnek przeciśnięty przez praskę, roztarte zioła prowansalskie i przecier pomidorowy. Wszystko wymieszałam, przyprawiłam solą i pieprzem i dusiłam razem kilkanaście minut. Gotowy sos odstawiłam do wystygnięcia.Drożdże wkruszyłam do miseczki. Dosypałam do nich cukier, łyżkę mąki i dolałam ciepłe mleko. Wszystko dokładnie rozmieszałam tworząc zaczyn. Zaczyn odstawiłam na kilkanaście minut żeby wyrósł. Do miski wsypałam resztę mąkę i sól. Dolałam olej i wyrośnięty zaczyn. Z podanych składników zagniotłam elastyczne ciasto. Ciasto pozostawiłam w misce, przykryłam je ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia. Gdy wyrosło rozwałkowałam je na prostokąt i przeniosłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozprowadziłam równomiernie sos mięsny. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je niecałe 15 minut w temp. 200 stopni. Następnie posypałam pizzę startym żółtym serem i wstawiłam ponownie do piekarnika. Piekłam je jeszcze ok. 3 minuty aż ser się ładnie roztopił.