Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza z patelni

Pizza z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 6232

Dodano:

Odsłon: 4647

Komu chciało by się włączać piekarnik w te upały ? Doskonała pizza bez wyrabiania i czekania. Gdy zaskoczą Cię niespodziewani goście masz danie w kilka minut.

Składniki

  • Składniki na dwie duże pizze;
  • 300 g. mąki do pizzy 00
  • 200 ml wody
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • płaska łyżeczka soli
  • dodatki;
  • keczup, sól ziołowa
  • przyprawa do pizzy, zer mozzarella duża kulka
  • szczypiorek, pomidor, kukurydza
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek i sól mieszamy. Dolewamy oliwę i wodę. Dłonią mieszamy składniki i tworzymy kulkę. Dzielimy ją na dwie części. Każdą wałkujemy na placek. Blat przed wałkowaniem dobrze jest posypać mąką.

    Rozwałkowane ciasto wyłożyć na ciepłą patelnię, podgrzewać na małej mocy palnika ok. trzy minuty.
    Następnie przełożyć na drugą stronę, posmarować keczupem, ułożyć dodatki.
    Całość posypać przyprawami. Nakryć pokrywką i piec kolejne trzy minuty.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń