Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Komu chciało by się włączać piekarnik w te upały ? Doskonała pizza bez wyrabiania i czekania. Gdy zaskoczą Cię niespodziewani goście masz danie w kilka minut.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Mąkę, proszek i sól mieszamy. Dolewamy oliwę i wodę. Dłonią mieszamy składniki i tworzymy kulkę. Dzielimy ją na dwie części. Każdą wałkujemy na placek. Blat przed wałkowaniem dobrze jest posypać mąką. Rozwałkowane ciasto wyłożyć na ciepłą patelnię, podgrzewać na małej mocy palnika ok. trzy minuty. Następnie przełożyć na drugą stronę, posmarować keczupem, ułożyć dodatki. Całość posypać przyprawami. Nakryć pokrywką i piec kolejne trzy minuty. Smacznego.