Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek przyprawy włoskiej do ciasta to dobry pomysł na przygotowanie smacznej pizzy w innym wydaniu.
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14729
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3165
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 166
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1492
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 341
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14729
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3165
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 166
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1492
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 341
Składniki
Drożdże rozpuścić w cukrze, dodać 2-3 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki mąki, wymieszać, przykryć ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut. Do drugiej miski wsypać pozostałą mąkę, dodać resztę wody, rozczyn i wyrabiać około 5-6 minut. Odłożyć do wyrośnięcia.
Następnie wsypać sól, przyprawą włoską do pizzy, dodać olej i wyrobić.
Na oleju podsmażyć pokrojony boczek i por. Dodać pieczarki, odparować, połączyć z koncentratem, wymieszać, doprawić do smaku.
Dno patelni wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić 2-3 kawałki w zależności od wielkości patelni. Rozwałkować, włożyć na patelnię. Wyłożyć farsz, posypać żółtym serem.
Pizzę piec pod przykryciem około 20 minut, na największym palniku i najmniejszym ogniu.