Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z podwójnym ciastem
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45718
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23170
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45718
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23170
Składniki
Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Dodajemy olej i wgniatamy. Dzielimy na 2 części. Jedną przekładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Ciasto smarujemy ketchupem. Układamy cebulę pokrojoną w piórka, pomidory pokrojone w plasterki i salami, posypujemy serem i posypujemy bazylią i oregano. Na wierzch wykładamy rozwałkowane ciasto ( druga część ). Pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Podajemy z dowolnymi sosami ;)