Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza z podwójnym ciastem

Pizza z podwójnym ciastem

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 464

Dodano:

Odsłon: 385

Pizza z podwójnym ciastem

Składniki

  • Ciasto
  • 2 szklanki mąki,
  • 16 g drożdży,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 łyżki oleju,
  • 200 ml wody,
  • Dodatki
  • Ketchup,
  • 1 duża cebula,
  • 2 pomidory,
  • 150 g salami pepperonni,
  • żółty ser,
  • bazylia i oregano.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Dodajemy olej i wgniatamy.

    Dzielimy na 2 części. Jedną przekładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Ciasto smarujemy ketchupem.

    Układamy cebulę pokrojoną w piórka, pomidory pokrojone w plasterki i salami, posypujemy serem i posypujemy bazylią i oregano. Na wierzch wykładamy rozwałkowane ciasto ( druga część ).

    Pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Podajemy z dowolnymi sosami ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń