Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z podwójnym ciastem
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67867
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1930
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67867
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1930
Składniki
Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Dodajemy olej i wgniatamy. Dzielimy na 2 części. Jedną przekładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Ciasto smarujemy ketchupem. Układamy cebulę pokrojoną w piórka, pomidory pokrojone w plasterki i salami, posypujemy serem i posypujemy bazylią i oregano. Na wierzch wykładamy rozwałkowane ciasto ( druga część ). Pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Podajemy z dowolnymi sosami ;)