Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z puree z dyni, które połączyłam z serem mozzarella i świeżym oregano.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10070
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1836
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 697
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10070
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1836
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 697
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas wałkujemy je na placek. Na rozwałkowane ciasto nakładamy puree z dyni, rozprowadzamy po całym cieście. Na puree nakładamy pokrojony w plastry ser mozzarella. Całość obsypujemy liśćmi oregano. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 210'C i pieczemy około 12 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!