Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z puree z dyni, które połączyłam z serem mozzarella i świeżym oregano.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3698
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3698
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas wałkujemy je na placek. Na rozwałkowane ciasto nakładamy puree z dyni, rozprowadzamy po całym cieście. Na puree nakładamy pokrojony w plastry ser mozzarella. Całość obsypujemy liśćmi oregano. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 210'C i pieczemy około 12 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!