Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na pizzę na serku wiejskim to strzał w dziesiątkę! Zapomnij o długim wyrastaniu ciasta – przygotowanie tej fit pizzy zajmuje dosłownie chwilę, a smak zachwyci każdego. Idealna na szybki obiad, lekką kolację czy zdrową przekąskę. Sprawdź nasz łatwy przepis na pizzę i przekonaj się sam!
deska do krojenia, miska, nóż, blacha
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Do miski wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy sól oraz czarny pieprz, czosnek granulowany oraz suszone oregano i bazylię, wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos odstaw na 15 minut.
Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Czerwoną cebulę kroimy w piórka. Pomidorki kroimy w plastry. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do miseczki przekładamy serek wiejski, dodajemy jajka i mąkę, wszystko doprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy aż do połączenia składników i uzyskania w miarę jednolitej masy. Gotową masę wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i starannie rozprowadzamy tworząc kształt pizzy. Pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180° i pieczemy przez 18-2o minut, z funkcją grzania góra-dół. Upieczoną pizzę wyjmujemy z piekarnika.
Na gorącej pizzy rozprowadzamy sos pomidorowy. Na wierzchu pizzy umieszczamy salami, pieczarki, cebulę, pomidorki oraz starty żółty ser. Tak przygotowaną pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180° i pieczemy jeszcze przez 10-12 minut, z funkcją grzania góra-dół.