Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza wegetariańska, ale spróbować może każdy.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2951
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 649
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2951
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 649
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Dodać mąkę i mieszać. Dodać olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką do czasu, aż podwoi swoją objętość. Passatę wymieszać z olejem, ziołami, cukrem, solą. Suszone pomidory ze słoiczka pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki czarne też pokroić. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowy. Posypać połowa sera. Ułożyć pomidory i oliwki i ponownie posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Gotową pizzę podzielić na porcje i posypać rukolą. Smacznego