Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza wegetariańska, ale spróbować może każdy.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2182
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2182
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Dodać mąkę i mieszać. Dodać olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką do czasu, aż podwoi swoją objętość. Passatę wymieszać z olejem, ziołami, cukrem, solą. Suszone pomidory ze słoiczka pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki czarne też pokroić. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowy. Posypać połowa sera. Ułożyć pomidory i oliwki i ponownie posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Gotową pizzę podzielić na porcje i posypać rukolą. Smacznego