Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza wegetariańska, ale spróbować może każdy.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 594
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 432
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 594
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 432
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Dodać mąkę i mieszać. Dodać olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką do czasu, aż podwoi swoją objętość. Passatę wymieszać z olejem, ziołami, cukrem, solą. Suszone pomidory ze słoiczka pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki czarne też pokroić. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowy. Posypać połowa sera. Ułożyć pomidory i oliwki i ponownie posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Gotową pizzę podzielić na porcje i posypać rukolą. Smacznego