Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
genialna pizza ... nie trzeba dodatkowo reklamowac :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Świeże drożdże pokruszyć na kawałki, zalać 4 łyżkami ciepłej wody (bardzo ważne, by woda nie była ciepła, nie gorąca, bo drożdże nie przeżyją). Wymieszać do ich rozpuszczenia. Do miski przesiać mąkę, dodać sól i rozczyn drożdży, wymieszać, wlać resztę ciepłej wody. Wymieszać i zagnieść ciasto do momentu aż będzie sprężyste (ok. 3 min.) Ciasto w misce przykryć sciereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 2 godz. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na dużą blachę od piekarnika, posmarowaną lekko tłuszczem. Boki pizzy powinny byc grubsze niż środek.
Na cieście rozsmarować sos pomidorowy, ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę i piec ok. 15 min. w temp. 220 stopni z termoobiegiem (240 stopni bez termoobiegu). Przed podaniem pizzy należy ułożyć na niej plastry szynki i rukolę
Smacznego :-)