Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja dzisiejszej pizzy jest ze szparagami:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12018
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8835
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155486
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1195
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12018
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8835
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155486
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1195
Składniki
Ciasto: Do miski kruszyny drożdże, dodajemy łyżkę cukru i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Zalewamy połowa wody i odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy mąkę, resztę wody, szczyptę soli i oliwę. Wszystkie składniki mieszamy i zagniataniu ciasto do momentu aż będzie elastyczne i gładkie. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. godzine (w międzyczasie szykujemy dodatki). Po tym czasie ciasto wyjmujemy z miski i dzielimy na dwie części. Z kawałka ciasta formujemy okrągły placek.
Przygotowane ciasto smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy delikatnie oregano. Po kolei dodajemy dodatki: ser mozzarella, szynka, pieczarki, pomidor, cebula i szparagi( od szparagów odcinamy tylko zdrewniałe końcówki i kładziemy je surowe, jeśli mamy grube szparagi to przecinamy ja na pół). Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 230 stopni i pieczemy ok 15-20 min.
Smacznego :)