Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja dzisiejszej pizzy jest ze szparagami:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15729
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6380
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15729
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6380
Składniki
Ciasto: Do miski kruszyny drożdże, dodajemy łyżkę cukru i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Zalewamy połowa wody i odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy mąkę, resztę wody, szczyptę soli i oliwę. Wszystkie składniki mieszamy i zagniataniu ciasto do momentu aż będzie elastyczne i gładkie. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. godzine (w międzyczasie szykujemy dodatki). Po tym czasie ciasto wyjmujemy z miski i dzielimy na dwie części. Z kawałka ciasta formujemy okrągły placek.
Przygotowane ciasto smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy delikatnie oregano. Po kolei dodajemy dodatki: ser mozzarella, szynka, pieczarki, pomidor, cebula i szparagi( od szparagów odcinamy tylko zdrewniałe końcówki i kładziemy je surowe, jeśli mamy grube szparagi to przecinamy ja na pół). Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 230 stopni i pieczemy ok 15-20 min.
Smacznego :)