Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza do zrobienia w mgnieniu oka. Z naszymi ulubionymi składnikami czyli szynką szwarcwaldzką, serem i świeżą rukolą. Całość skropiona oliwą. Polecam!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4093
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11211
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4093
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11211
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Składniki
Świeże drożdże pokruszyć do miski, dodać pozostałe składniki ( mąkę, wodę, olej, cukier, sól i zioła prowansalskie), wszystko wymieszać i zagnieść. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
Ciasto jeszcze raz wyrobić, uformować placek i ułożyć na blasze do pieczenia pizzy (najlepiej takiej z dziurkami). Na cieście rozsmarować przecier pomidorowy, na to rozłożyć plastry szynki, posypać startym serem i ziołami prowansalskimi. Wstawić do nagrzanego do 210 st. piekarnika i piec około 25 minut.
Na upieczoną pizzę wyłożyć świeżą rukolę (nie żałować jej:), wszystko skropić oliwą z oliwek. Pychota!