Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza do zrobienia w mgnieniu oka. Z naszymi ulubionymi składnikami czyli szynką szwarcwaldzką, serem i świeżą rukolą. Całość skropiona oliwą. Polecam!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Świeże drożdże pokruszyć do miski, dodać pozostałe składniki ( mąkę, wodę, olej, cukier, sól i zioła prowansalskie), wszystko wymieszać i zagnieść. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
Ciasto jeszcze raz wyrobić, uformować placek i ułożyć na blasze do pieczenia pizzy (najlepiej takiej z dziurkami). Na cieście rozsmarować przecier pomidorowy, na to rozłożyć plastry szynki, posypać startym serem i ziołami prowansalskimi. Wstawić do nagrzanego do 210 st. piekarnika i piec około 25 minut.
Na upieczoną pizzę wyłożyć świeżą rukolę (nie żałować jej:), wszystko skropić oliwą z oliwek. Pychota!