Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza do zrobienia w mgnieniu oka. Z naszymi ulubionymi składnikami czyli szynką szwarcwaldzką, serem i świeżą rukolą. Całość skropiona oliwą. Polecam!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Świeże drożdże pokruszyć do miski, dodać pozostałe składniki ( mąkę, wodę, olej, cukier, sól i zioła prowansalskie), wszystko wymieszać i zagnieść. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
Ciasto jeszcze raz wyrobić, uformować placek i ułożyć na blasze do pieczenia pizzy (najlepiej takiej z dziurkami). Na cieście rozsmarować przecier pomidorowy, na to rozłożyć plastry szynki, posypać startym serem i ziołami prowansalskimi. Wstawić do nagrzanego do 210 st. piekarnika i piec około 25 minut.
Na upieczoną pizzę wyłożyć świeżą rukolę (nie żałować jej:), wszystko skropić oliwą z oliwek. Pychota!