Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
️ Pizzerinki w kształcie serca ️ Błyskawiczne , bez wyrastania ️
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 668
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 754
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 668
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 754
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku. Do miski wsypać mąkę, dodać olej, cukier, sól oraz drożdże rozpuszczone w mleku. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać niewielką ilością mąki. Ciasto podzielić na 8 części rozwałkować na kształt koła o grubości ok 2 mm. Wyciąć za pomocą noża serce. Z odciętych kawałków zrobić dziewiąte serduszko. Serduszka przełożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Każde serduszko posmarować ketchupem, posypać ziołami, serem, pieczarkami i pomidorami, i ponownie serem. Można użyć dowolnych ulubionych składników. Pizzerinki wkładamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika do temperatury 210 stopni i pieczemy ok. 10 minut. ( czas pieczenia uzależniony jest od wielkości i grubości przygotowanych serduszek. Smacznego!