Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
️ Pizzerinki w kształcie serca ️ Błyskawiczne , bez wyrastania ️
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku. Do miski wsypać mąkę, dodać olej, cukier, sól oraz drożdże rozpuszczone w mleku. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać niewielką ilością mąki. Ciasto podzielić na 8 części rozwałkować na kształt koła o grubości ok 2 mm. Wyciąć za pomocą noża serce. Z odciętych kawałków zrobić dziewiąte serduszko. Serduszka przełożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Każde serduszko posmarować ketchupem, posypać ziołami, serem, pieczarkami i pomidorami, i ponownie serem. Można użyć dowolnych ulubionych składników. Pizzerinki wkładamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika do temperatury 210 stopni i pieczemy ok. 10 minut. ( czas pieczenia uzależniony jest od wielkości i grubości przygotowanych serduszek. Smacznego!