Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki prosty i niedrogi obiad lub podwieczorek, uwielbiany przez dzieci i nie tylko. Można posypać cukrem pudrem lub zjeść z konfiturą (to już słodki wypas ;)). Przepis jest banalnie prosty oparty na cieście naleśnikowym.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Obierz dynię i zetrzej na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Zrób ciasto naleśnikowe z pozostałych składników. Konsystencja musi być dość gęsta bo dynia trochę soku puści. Wymieszaj. Jeśli będzie za rzadkie dodaj mąki.
Dodaj cynamon. Jeśli zrobiłeś to wcześniej, nic się nie stało - ten przepis wybacza wszystko ;)
Nakładaj łyżką na gorąca patelnię z olejem lub oliwą. Obsmaż z obu stron.
Odłóż na papier, żeby tłuszcz odszedł. Posyp cukrem pudrem lub podaj z konfiturą. Jeśli do ciasta używasz napoju sojowego lub tego typu produktu uważaj z cukrem pudrem - pacanki będą słodsze niż na mleku zwykłym. Smacznego