Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki prosty i niedrogi obiad lub podwieczorek, uwielbiany przez dzieci i nie tylko. Można posypać cukrem pudrem lub zjeść z konfiturą (to już słodki wypas ;)). Przepis jest banalnie prosty oparty na cieście naleśnikowym.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17441
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17441
Składniki
Obierz dynię i zetrzej na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Zrób ciasto naleśnikowe z pozostałych składników. Konsystencja musi być dość gęsta bo dynia trochę soku puści. Wymieszaj. Jeśli będzie za rzadkie dodaj mąki.
Dodaj cynamon. Jeśli zrobiłeś to wcześniej, nic się nie stało - ten przepis wybacza wszystko ;)
Nakładaj łyżką na gorąca patelnię z olejem lub oliwą. Obsmaż z obu stron.
Odłóż na papier, żeby tłuszcz odszedł. Posyp cukrem pudrem lub podaj z konfiturą. Jeśli do ciasta używasz napoju sojowego lub tego typu produktu uważaj z cukrem pudrem - pacanki będą słodsze niż na mleku zwykłym. Smacznego