Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kosztuje troche pracy, ale jest to bardzo smaczne i sycace. Ma takze wiele wartosci odzywczych.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 158
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 158
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
PLACKI: ziemniaczki obieramy, scieramy na bardzo drobnej tarce, 1 duza cebule takze, przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy pol lyzeczki cukru, 2-3 jajek oraz 2duze lyzki maki (zwyklej). calosc dokladnie mieszamy i smazymy na oleju w formie duzych plackow, prawie na cala patelnie. 1 placek dla 1 osoby. Nalezy zrobic to jednak w takim czasie, aby gotowe placki byly gorace, jak juz bedziemy mieli gotowe miesko.
Przygotowuje cos w formie gulaszu z miesa wieprzowego. Dla mnie zawsze najlepsza jest karkowka, gdyz jest ona soczysta i szybko sie dusi. Najlepiej w szybkowarze. Wrzucamy mieso, 1 duza cebule pokrojona w piorka, 1 lyzke oleju, Kucharek, pieprz, papryka slodka w proszku,kolendra, suszona pietruszka, jarzynka suszona, takze czosnek (4zabki) tylko pokrojony. Podlewamy szklanka wody, zamykamy szybkowar i od momentu gdy bedzie on mocno gwizdal na piecu, za pol godzinki mieso powinno byc gotowe. Otwieramy szybkowar, jesli jest za duzo sosu, to jeszcze odparowujemy, potem zageszczamy przy pomocy zasmazki (na malej patelni smazymy 1 lyzke masla plus lyzke maki) - i gotowe.
Na rozlozonym placku, na polowie kladziemy mieso z sosem, placek zawijamy i druga polowa przykrywamy. Obficie polewamy dobrym ketchupem. Zamiast ketchupu mozna takze zastosowac sos grzybowy, ale uwazam, ze z pomidorkami jest lepsze.
Porcje nalezy najlepiej z gory przygotowac nieco mniejsze, gdyz zapewniam, ze ile podamy, tyle zostanie zjedzone :-)))