Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący placek ziemniaczany z pysznym farszem z mięsa mielonego i warzyw.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8625
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4906
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327814
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8625
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4906
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327814
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu z kolendrą i papryki. Następnie kroimy warzywa w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy passatą pomidorową, 4 łyżkami śmietanki i mieszamy. Zmniejszamy ogień przykrywamy i dusimy około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Ziemniaki ścieramy na tarce, połowa na dużych oczkach a druga na małych. Następnie ścieramy też cebulę. Teraz musimy ziemniaki odsączyć. W tym celu wyciskamy ręcznie z ziemniaków nadmiar wody i przekładamy do drugiej miski. Dodajemy 4 jajka, łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu z kolendrą, 7 łyżek mąki oraz szczyptę papryki. Całość dokładnie mieszamy .
Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni i wykładamy starte ziemniaki formując cienkiego dużego placka. Moja patelnia ma średnice 28 cm i z podanych składników wychodzą mi 3 placki. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Na jedną połowę placka wykładamy część farszu, posypujemy szczypiorkiem i serem . Składamy na pół, przykrywamy patelnię i chwilę smażymy. Gotowe...