Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka wersja placków ziemniaczanych z dodatkiem sera :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z olejem wyłożyć połowę ciasta, rozsmarować na dosyć cienki placek, ułożyć na nim plastry sera i przykryć resztą ciasta. Smażyć na średnim ogniu tak aby placek się nie przypiekł, a usmażył w środku. Gdy spód placka przyrumieni się przewrócić go na drugą stronę i smażyć do zrumienienia. Placek podałam z sosem pomidorowym. Smacznego :-)