Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna odmiana standardowych placków ziemniaczanych
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11975
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8763
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155448
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1186
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11975
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8763
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155448
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1186
Składniki
Mąkę, jajo łączymy ze sobą i dolewamy stopniowo wody, aby powstała średnio gęsta konsystencja odpowiednia do smażenia placków. Smażymy placki na rozgrzanym tłuszczu (mi wyszło 8 szt.)
Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy wedle uznania. Cebulę i pieczarki drobno siekamy. Najpierw podsmażamy pieczarki, potem cebulę i na koniec dorzucamy mięso.
Pomidory kroimy w kostkę i mielimy za pomocą tłuczka do ziemniaków lub dajemy gotowe z puszki. Wrzucamy to na patelnię do reszty składników, dodajemy skrobię i przyprawy. Przykrywamy i dusimy ok 10 min do zgęstnienia, co jakiś czas mieszając.