Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś dziwnie kojarzyło mnie się łączenie oczywistych smaków ze skrajnymi. Takie miałem odczucie przygotowując kiedyś karminadle ze śledziami. Tym razem sięgnąłem po klasykę kuchni śląskiej...połączenie placków ziemniaczanych ze...no właśnie...śledziem. Efekt oceńcie sami...mnie bardzo smakowało.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 561
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 401
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 561
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 401
Składniki
Śledzie moczymy zmieniając wodę dwa razy ,osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę obieramy ,siekamy i razem z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażamy.
W misce dokładnie łączymy rybę ,ziemniaki ,cebulę z boczkiem ,mąkę ,posiekaną natką pietruszki ,imbir ,jajko i sok z cytryny ,doprawiamy pieprzem. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.