Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki jajeczne z dodatkiem cukinii i innych kilku składników. Placki przygotowane dla całej rodzinki. Przepis prosty i łatwy , a placki pyszneee.;) Polecam
miska, tarka, widelec, szklanka, patelnia, nóż, garnek,
Składniki
10 jajek ugotować na twardo , po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem lub ugnieść tłuczkiem. Cukinię, ser i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dorzucić do jajek. Cebulę obrać zetrzeć na miazgę i dorzucić do jajek, wbić 1 jajko i dodawać bułkę tartą do momentu aż masa będzie zbita. Z masy formować płaskie kotlety ( jeśli masa będzie zbyt luźna dodać bułki tartej ). Uformowane kotlety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Smacznego.
Masa jajeczna gotowa do formowania kotletów.
Kotlety gotowe do podania.