Dzisiaj placki jajeczne z dodatkiem cukinii i innych kilku składników. Placki przygotowane dla całej rodzinki. Przepis prosty i łatwy , a placki pyszneee.;) Polecam
Placki jajeczne z cukinią
Składniki
- 11 jajek,
- duża cukinia,
- 3 marchewki,
- 3 cebule,
- minimum 1 szklanka o poj. 250 ml. bułki tartej,
- 300 g. sera żółtego,
- 2 łyżeczki soli,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- do smaku magii w płynie,
- po 3 kostki czosnku i cebuli,
- Do panierowania;
- 4 jajka ,
- mąka pszenna,
- bułka tarta,
Składniki
- 11 jajek,
- duża cukinia,
- 3 marchewki,
- 3 cebule,
- minimum 1 szklanka o poj. 250 ml. bułki tartej,
- 300 g. sera żółtego,
- 2 łyżeczki soli,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- do smaku magii w płynie,
- po 3 kostki czosnku i cebuli,
- Do panierowania;
- 4 jajka ,
- mąka pszenna,
- bułka tarta,

Potrzebne przybory kuchenne
miska, tarka, widelec, szklanka, patelnia, nóż, garnek,
Etapy przygotowania
10 jajek ugotować na twardo , po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem lub ugnieść tłuczkiem. Cukinię, ser i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dorzucić do jajek. Cebulę obrać zetrzeć na miazgę i dorzucić do jajek, wbić 1 jajko i dodawać bułkę tartą do momentu aż masa będzie zbita. Z masy formować płaskie kotlety ( jeśli masa będzie zbyt luźna dodać bułki tartej ). Uformowane kotlety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Smacznego.

Masa jajeczna gotowa do formowania kotletów.

Kotlety gotowe do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (20)


Komentarze do przepisu (10)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 188
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 188



Składniki
- 11 jajek,
- duża cukinia,
- 3 marchewki,
- 3 cebule,
- minimum 1 szklanka o poj. 250 ml. bułki tartej,
- 300 g. sera żółtego,
- 2 łyżeczki soli,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- do smaku magii w płynie,
- po 3 kostki czosnku i cebuli,
- Do panierowania;
- 4 jajka ,
- mąka pszenna,
- bułka tarta,
10 jajek ugotować na twardo , po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem lub ugnieść tłuczkiem. Cukinię, ser i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dorzucić do jajek. Cebulę obrać zetrzeć na miazgę i dorzucić do jajek, wbić 1 jajko i dodawać bułkę tartą do momentu aż masa będzie zbita. Z masy formować płaskie kotlety ( jeśli masa będzie zbyt luźna dodać bułki tartej ). Uformowane kotlety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Smacznego.
Masa jajeczna gotowa do formowania kotletów.
Kotlety gotowe do podania.
pyszne placuszki! gratuluję wyróżnienia! :)
Pyszotka:)
Gratuluję przepisu dnia!
Przepyszny przepis, kotlety az zachecaja swoja rumiana skorka do skosztowania.
Super pomysł :)