Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kaszę kukurydzianą wypłukać kilka razy i ugotować w osolonej wodzie, aby woda całkiem wyparowała. Odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej kaszy dodać jajka, obie mąki, startą cebulę i czosnek. Razem zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję taką jak na placki ziemniaczane.
Na rozgrzanym oleju kłaść porcjami ciasto, smażyć na średnim ogniu, przekładając placki kilka razy, aż uzyskają złotobrązowy kolor. Jeszcze na patelni kładziemy na placki starty żółty ser, żeby lekko się stopił. Placki można jeść z ketchupem, ostrymi sosami i surówką. Smacznego