Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 40
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1307
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 143
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 138
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 40
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1307
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 143
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 138
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kaszę kukurydzianą wypłukać kilka razy i ugotować w osolonej wodzie, aby woda całkiem wyparowała. Odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej kaszy dodać jajka, obie mąki, startą cebulę i czosnek. Razem zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję taką jak na placki ziemniaczane.
Na rozgrzanym oleju kłaść porcjami ciasto, smażyć na średnim ogniu, przekładając placki kilka razy, aż uzyskają złotobrązowy kolor. Jeszcze na patelni kładziemy na placki starty żółty ser, żeby lekko się stopił. Placki można jeść z ketchupem, ostrymi sosami i surówką. Smacznego