Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne i smaczne. Dają mega zastrzyk energii
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 579
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1547
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27692
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3571
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 579
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1547
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27692
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3571
Składniki
Płatki owsiane blendujemy, aby powstała „mąka”. Wsypujemy do miski, dosypujemy do nich mąkę pszenną, cukier puder, cukier wanilinowy, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników dodajemy jajko i wlewamy mleko (gdyby ciasto było zbyt gęste wlewamy więcej mleka niż jest w przepisie). Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami. * Z podanej porcji wychodzi ok. 18 placków