Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne i smaczne. Dają mega zastrzyk energii
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13434
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13434
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Składniki
Płatki owsiane blendujemy, aby powstała „mąka”. Wsypujemy do miski, dosypujemy do nich mąkę pszenną, cukier puder, cukier wanilinowy, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników dodajemy jajko i wlewamy mleko (gdyby ciasto było zbyt gęste wlewamy więcej mleka niż jest w przepisie). Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami. * Z podanej porcji wychodzi ok. 18 placków