Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne i smaczne. Dają mega zastrzyk energii
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Składniki
Płatki owsiane blendujemy, aby powstała „mąka”. Wsypujemy do miski, dosypujemy do nich mąkę pszenną, cukier puder, cukier wanilinowy, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników dodajemy jajko i wlewamy mleko (gdyby ciasto było zbyt gęste wlewamy więcej mleka niż jest w przepisie). Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami. * Z podanej porcji wychodzi ok. 18 placków