Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pożywne i smaczne. Dają mega zastrzyk energii
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Składniki
Płatki owsiane blendujemy, aby powstała „mąka”. Wsypujemy do miski, dosypujemy do nich mąkę pszenną, cukier puder, cukier wanilinowy, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników dodajemy jajko i wlewamy mleko (gdyby ciasto było zbyt gęste wlewamy więcej mleka niż jest w przepisie). Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami. * Z podanej porcji wychodzi ok. 18 placków